Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Wat is Voorhuid?

De voorhuid (preputium) is de voorste huidplooi op de penis die de eikel in rust bedekt. Een korte voorhuid schuift soms vanzelf volledig terug wanneer de penis in erectie verkeert. Een langere voorhuid blijft de eikel ook in erectie bedekken.

Bij een besnijdenis wordt de voorhuid verwijderd, en blijft de kale eikel over. Hierdoor ontstaat er na verloop van tijd een eeltlaag, waardoor de eikel minder gevoelig wordt! Bij sommige mannen geeft deze verminderde gevoeligheid problemen om een seksueel hoogtepunt te bereiken.

In de voorhuid en vooral aan de onderkant van de eikel komen veel "Langerhans cellen" voor, welke de infectie met hiv zouden kunnen bevorderen, verwijdering van de voorhuid zou een reductie betekenen van 40% tot 60% van de mannen die geïfecteerd worden met hiv. Duidelijk moet gesteld worden dat deze onderzoeken nog verificatie nodig hebben en het risico op besmetting van vrouwen niet vermindert! Ook mannen kunnen nog steeds door hiv ge´nfecteerd worden, ondanks de besnijdenis!