Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Wat is SM (Sadomasochisme)?

SM, ofwel sadomasochisme (een combinatie van sadisme: plezier in het aandoen van pijn, en masochisme: plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn) is een vorm van seksuele beleving waarin een of meerdere van de partner(s) de ander pijn laat ondergaan. De term wordt vaak afgekort als SM, S&M, S/M of BDSM. Bij sadomasochisme komt ook wel algolagnie voor, afgeleid van Griekse algos (pijn) en lagneia (lust).

Waar het vooral om gaat is de liefde en devotie naar elkaar toe. De onderdanige (sub) wil zijn of haar dominant (dom) behagen. Andersom voelt de dominant zich verantwoordelijk voor het welzijn van de onderdanige.

Soms wordt gebruikgemaakt van rollenspelen, zoals Meester(es) & leerling(e)/slaaf/-vin, Gevangenis, ondervraging van een geheime agent(e), French Maid (Franse meid), pony-play (de sub wordt door middel van allerlei hulpstukken zoals een anaal ingebrachte paardenstaart en een mondbit als een pony gedresseerd), Middeleeuwse kerkers & inquisitie, nonnen, paters, biechtelingen/-es die zich laten kastijden, enzovoorts. (Bron: Wikipedia)