Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Wat is Masturberen?

Musturberen betekend jezelfd bevredigen. Vaak wordt masturberen uitgesproken als "mastruberen". Wanneer je aan het masturberen bent probeer je jezelf op te winden door je lichaam te strelen en over seks te denken. Door de opwinding die daarbij wordt opgebouwd kan je uiteindelijk een orgasme krijgen.

Masturberen is heel normaal. Iedereen doet het, of heeft het wel eens gedaan. Vrouwen masturberen door zichzelf te vingeren. Mannen mastruberen door zich af te trekken. Door net voor het orgasme even te stoppen met masturberen, om vervolgens verder te gaan, kan je het orgasme heftiger laten worden.

Leuk feitje is dat masturbatie zonder partner de meest veilige seksuele activiteit is, wanneer je kijk naar SOA's (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen).

Wanneer je wilt masturberen, maar geen zin hebt in "de rommel" achteraf, kan je ook masturberen met een condoom om je penis. bij het klaarkomen wordt het sperma in het condoom opgevangen en deze kan je dan makkelijk in de afvalbak gooien! Net als tijdens de normale seks dus! De meeste mannen vinden masturberen met een condoom minder lekker dan zonder condoom. Echter wanneer je je als man laat aftrekken, of een andere man aftrekt, is het wel aangeraden om dit met condoom te doen, om zo het risico op een SOA zo klein mogelijk te houden.