Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Wat is Kalendermethode?

De kalendermethode wordt door sommige stellen gebruikt om de kans op ongewenste zwangerschap zo klein mogelijk te houden. Bij de kalendermethode wordt uitgerekend wanneer de vrouw vruchtbaar is. In deze periode heeft het stel dan geen seks. Ook de dagen rondom deze periode wordt er niet gevreeën, omdat spermacellen langere tijd kunnen overleven. Omdat de vruchtbare methode van vrouw-tot-vrouw verschilt, zal je dus zelf moeten uitrekenen wanneer dit voor jou, of je partner is.

De kalendermethode is een zeer onbetrouwbare manier van anticonceptie. Zelfs wanneer je kalendermethode perfect zou toepassen, bestaat er nog steeds een kans van ongeveer 10% dat de vrouw toch zwanger wordt!

De kalendermethode is daar en tegen wel erg handige manier wanneer je juist wel zwanger wilt worden. Je kan dan berekenen wanneer de vrouw het meest vruchtbaar is en de kans op bevruchting het grootste zal zijn.

LET OP!: De kalendermethode is een zeer twijfelachtige manier van het hebben van geslachtsgemeenschap. Het is absoluut GEEN garantie voor het niet bevruchten van een vrouw. De kalendermethode mag absoluut niet als anticonceptie-methode gebruikt worden! Gebruik altijd een condoom!