Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Wat is Condoom?

Het condoom wordt door mannen gebruikt als voorbehoedsmiddel. Het condoom is een hoes, welke over het algemeen is gemaakt van natuurlijk rubberlatex, met als doel de penis van de man te omhullen tijdens geslachtsgemeenschap.

In de eerste plaats zijn condooms gemaakt om het sperma van de man op te vangen, zodat hij een vrouw niet zwanger kan maken. Ook belangrijk is dat door het gebruik van condooms het risico op SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen) behoorlijk kan worden verkleint. Daarnaast kunnen condooms met speciaal glijmiddel ook de duur van de geslachtsgemeenschap verlengen (bijvoorbeeld Durex Performa) en zijn er condooms in verschillende smaakjes, om zo orale seks (pijpen) te veraangenamen.

Speciaal voor mensen die niet tegen condooms van (rubber)latex kunnen, zijn er condooms zonder latex in de handel. Deze condooms worden over het algemeen gemaakt van schapendarm, of andere materialen.

Condooms vallen in Nederland onder de catagorie "Medische Hulpmiddelen". In Nederland zijn er zelfs verzekeraars welke aan bepaalde groepen mensen, waaronder jongeren, gratis condooms verstrekken.