Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Wat is Anticonceptiepil?

De anticonceptiepil, ook wel "de pil" genaamd, is de meest gebruikte methode van anticonceptie in Nederland. De anticonceptiepil heeft de vorm van een tablet en moet dagelijks worden ingenomen.

Wanneer je een keer onveilige seks hebt en je bent vergeten om die dag de pil te gebruiken, kan je bij de huisarts een zogenaamde morning-after-pil ophalen. Dit zal de kans op een ongewenste zwangerschap alsnog verkleinen.

De anticonceptiepil zelf werkt door de ovulatie te blokkeren, en daarnaast de baarmoeder minder geschikt te maken voor de acceptatie van een embryo als er toch een bevruchting zou plaatsvinden. Bovendien maakt de pil het slijm van de cervix dikker, waardoor het sperma moeilijker bij de eicel kan komen. De pil is een van de meest betrouwbare vormen van anticonceptie: minder dan 1% van de vrouwen over de hele wereld die hem consequent gebruiken, worden binnen een jaar zwanger.

LET OP!: Ondanks dat de pil een van de meest betrouwbare vormen van anticonceptie is, zorg de pil er niet voor dat je bestand bent tegen SOA's! Het blijft dus, ondanks de anticonceptiepil, belangrijk om een condoom te gebruiken tijdens de seks!