Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Helft vrouwelijke studenten vindt condooms kopen ongemakkelijk?


Uit onderzoek van de website Kamerlink.nl onder 1.675 studenten blijkt dat maar liefst 50% van de vrouwelijke studenten het ongemakkelijk vindt om condooms te kopen. Voor de mannelijke studenten ligt dit percentage rond de 33%.

Een verklaring hiervoor is te vinden in het feit dat studenten vaak samen boodschappen doen. Zowel de vrouwelijke als mannelijke studenten vinden het dan onplezierig om condooms te kopen volgens het NOS. Ook blijkt dat studenten die in studentenhuizen wonen het ongeveer 20% vaker onveilig doen, dan studenten die niet in een studentenhuis wonen. Ook blijkt uit hetzelfde onderzoek dat studenten afgelopen jaar 13% vaker onveilige seks hebben gehad dan het jaar ervoor.

In 2002 publiceerde de Rijksuniversiteit Groningen als een artikel van de Stichting SOA-Bestrijding, waaruit bleek dat studenten het steeds vaker onveilig doen, met alle risico's van dien. Uit dit onderzoek bleek toen der tijd ook dat steeds meer jonge jongens en meiden (van studentenleeftijd) vaker besmet raakten met SOA's (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen). Het meest bizarre om te vermelden is echter dat studenten ook van iedereen het beste op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen van onveilige seks!
Meer nieuws lezen? Klik hier voor al het condoom nieuws van Discreet-Condooms.nl!