Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Condooms kopen nog steeds een taboe?


Ondanks vele (overheids)campagnes is het kopen, en in sommige gevallen gebruiken, van condooms in Nederland nog steeds een taboe. Jongeren vinden het over het algemeen een onprettig idee om condooms te kopen in de winkel. Meisje schijnen hier overigens meer last van te hebben dan jongens.

Vooral het idee dat het meisje achter de kassa de prijs niet zou weten en, door de speakers in de winkel, een collega naar de prijs vraagt, is een van de vele redenen waarom veel jongeren het erg lastig vinden om condooms te kopen. Voor met name jongens wil ook nog al eens gelden dat ze het niet stoer vinden om condooms te kopen. Overigens blijken veel jongens het hebben van seks met een condoom ook niet stoer te vinden, om maar te zwijgen over redenen als "met condoom is het minder lekker" - wat overigens gewoon een kwestie is van het juiste condoom gebruiken! Meiden willen nog al eens met het idee rondlopen dat ze als "hoertje" worden aangezien, wanneer ze weer eens een pakje van 24 condooms kopen in de winkel. Ook blijkt het voor jongeren lastig te zijn om condooms te kopen, wanneer ze vaker naar dezelfde winkel toe moeten voor andere producten. Vooral voor jongeren in dorpen, waar vaak maar 1 winkel is die condooms verkoopt, hebben hier veel moeite mee. Want voor hen geldt dat de man of vrouw achter de kassa nog al eens de vader, moeder, of grote zus is van bijvoorbeeld een klasgenootje! Ofwel voor je het weet, weet het hele dorp waar jij mee bezig bent...

Ook voor jongeren die in de omgeving van de Nederlandse "Bible Belt" wonen is het kopen van condooms nog een erg moeilijke zaak. Overigens geldt hier, dat op alle seksgerelateerde artikelen überhaupt een taboe rust en er ook niet over wordt gesproken! Jammer, want door het niet te bespreken rust er vooral bij deze jongeren niet alleen een taboe op het kopen van condooms, maar zijn ze ook nog eens een stuk kwetsbaarder als het gaat om bijvoorbeeld seksueel overdraagbare aandoeningen. Omdat deze jongeren niet, of nauwelijks, voorbereid zijn op SOA's en sneller aan onveilige seks zullen doen, is uitbreken van een SOA epidemie in dit gebied van Nederland alleen nog maar een kwestie van tijd, met alle gevolgen voor de gehele Nederlandse bevolking van dien...!

Uiteraard zijn er ook voor het taboe "condooms kopen in de winkel" goede alternatieven. Zo kan je op internet makkelijk aan condooms komen, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. Echter wanneer je ze ook discreet wilt laten bezorgen, kan je het beste terecht bij de gespecialiseerde webwinkels, zoals www.Discreet-Condooms.nl. Wanneer je condooms koopt via deze website worden ze netjes anoniem bij je bezorgt. Je kan niet zien wat er in de enveloppe zit en ook op de enveloppe wordt geen bedrijfsnaam genoemd.

De bovenstaande methode van condooms kopen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht gemaakt en het einde is nog niet in zicht. Steeds meer jongeren, maar ook ouderen (!), kopen anoniem condooms via het internet. Webwinkels als Discreet-Condooms.nl voorzien in een belangrijke behoefte en geven het taboe geen kans. Het taboe op het kopen van condooms mag geen, en hoeft ook nu geen, reden meer te zijn voor het grote aantal jaarlijkse SOA besmettingen.
Meer nieuws lezen? Klik hier voor al het condoom nieuws van Discreet-Condooms.nl!