Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

Om zo veilig mogelijk sex te hebben met uw partner, is het van belang dat u goed met vrouwencondooms leert om te gaan. Hieronder vindt u daarom een uitgebreide handleiding voor het gebruik van vrouwencondooms. Wil het de eerste keer niet goed lukken om het vrouwencondoom om in te brengen? Geef de moed dan vooral niet op! Oefening baart kunst!

Lees ook: Gebruiksaanwijzing voor condooms.
Lees ook: Gebruiksaanwijzing penisring / cockring.
 1. Controleer de houdbaarheidsdatum op de verpakking van het vrouwencondoom (bijvoorbeeld 12-2022 = December 2022). Gebruik een vrouwencondoom nooit na de uiterste houdbaarheidsdatum. De betrouwbaarheid van het vrouwencondoom gaat dan geheel verloren!
 2. Open de verpakking voorzich. Kijk uit met scherpe voorwerpen, zoals nagels. Deze kunnen het vrouwencondoom beschadigen. Gebruik daarom nooit uw tanden, schaar, mes, of andere scherpe voorwerpen om het vrouwencondoom uit de verpakking te halen.
 3. Voordat u het vrouwencondoom gaat gebruiken, dient u het eerst tussen uw vingers te wrijven, om zo het glijmiddel gelijkmatig te verdelen in het vrouwencondoom.
 4. De buitenste ring van het vrouwencondoom is bedoeld voor de opening rond de vagina, de binnenste ring om het vrouwencondoom op z'n plaats te houden tijdens de seks in de vagina.
 5. Houdt het vrouwencondoom vast aan het gesloten einde. Gebruik hierbij de duim en middelvinger, zodat het uiteinde van het vrouwencondoom lang en smal wordt. U kan ook in het midden van de binnenste ring drukken, zodat deze een 8 figuur krijgt.
 6. Kies een positie die het inbrengen van het vrouwencondoom makkelijk maakt, zoals liggend, hurkend, of zittend.
 7. Het vrouwencondoom kan nu in de vagina worden ingebracht. Zorg er bij het inbrengen van het vrouwencondoom voor dat de vagina ontspannen is.
 8. Gebruik het vrouwencondoom zoals beschreven in stap 5, bij het inbrengen in de vagina.
 9. Vervolgens plaatst u de middelvinger, of wijsvinger, in het vrouwencondoom en drukt u deze zo ver mogelijk naar binnen. Kijk uit met scherpe vingernagels, of juwelen. Deze kunnen het vrouwencondoom beschadigen!
 10. De buitenste ring van het vrouwencondoom moet buiten de vagina blijven. Deze beschermt de externe zijkanten van de vagina, voor extra bescherming!
 11. Het vrouwencondoom is nu klaar voor gebruik. Begeleid de penis van de man voorzichtig in het vrouwencondoom tijdens de seks. Houdt het vrouwencondoom vast met 1 of 2 handen om ervoor te zorgen dat de penis van de man voorzichtig het vrouwencondoom in en uit gaat!
 12. Zorg er tijdens de seks voor dat het vrouwencondoom niet geheel in de vagina wordt gedrukt door de penis van de man, of dat de man zijn penis naast het vrouwencondoom, tussen het vrouwencondoom en de vaginawand, plaatst.
 13. Verwijder het vrouwencondoom voordat u opstaat. Voordat u het vrouwencondoom verwijderd drukt u de buitenste ring in en draaid deze een slag. Het sperma van de man kan zo niet uit het vrouwencondoom lekken. Vervolgens trekt u het vrouwencondoom voorzicht uit de vagina.
 14. Stop het gebruikte vrouwencondoom weer terug in de verpakking, of in een (papieren) zakdoek / tissue, en gooi deze in de afval bak. Gooi het vrouwencondoom NOOIT in het toilet. Dit kan verstoppingen veroorzaken!

Glijmiddel gebruiken?

Wilt u tijdens de sex graag glijmiddel gebruiken? Dan adviseren wij om altijd gebruik te maken van een glijmiddel op waterbasis. Glijmiddel op waterbasis beschadigd het condoom niet, dit in tegenstelling tot glijmiddel op basis van bijvoorbeeld siliconen. Neem bij twijfel altijd contact op met de fabrikant van het condoom!