Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Ik kan niet klaarkomen wanneer ik een condoom gebruik. Wat nu?

Er zijn veel mannen die erover klagen dat ze niet kunnen klaarkomen wanneer ze een condoom gebruiken. Het geen orgasme kunnen krijgen bij het gebruik van een condoom is zeker niet zeldzaam en er zijn meerdere redenen voor. Welke reden voor jou ook het meest van toepassing is, wanneer je het niet vertrouwd ga dan altijd naar je (huis)arts. Je bent zeer zeker niet de eerste en ook niet de laatste die hiervoor bij hem of haar komt!

Een van de meest voorkomende reden voor het niet tot klaarkomen kunnen komen bij het gebruik van een condoom is wel het verkeerd gebruik van een condoom. Een condoom moet strak om de penis zitten en mag niet gaan schuiven. Daarnaast mag er ook absoluut geen lucht in de top en de rest van het condoom zitten. Verschuift je condoom tijdens het vrijen? Probeer dan een kleiner condoom! Je zal het verbeterde verschil direct merken!

Naast een te groot condoom en lucht in het condoom kan ook de condoomdikte van grote invloed zijn. Wanneer je een extra dik condoom gebruikt, voor bijvoorbeeld meer zekerheid, dan is het zeer goed mogelijk dat je ook minder gaat voelen. Een dunner condoom kan dan een goede oplossing zijn, al zal je jezelf hiervoor dan wel zeker genoeg moeten voelen.

Een andere reden voor het niet kunnen krijgen van een orgasme tijdens het vrijen met een condoom, kan komen doordat bij veel mannen de penis is besneden. Wanneer je penis is besneden heb je geen of weinig voorhuid waardoor de eikel bloot komt te liggen. Doordat je eikel de bescherming van je voorhuid mist droogt deze (enigszins) op, voelt droog aan, en zal er daardoor voor zorgen dat je minder voelt dan een onbesneden persoon. Sommige mannen proberen dit op te lossen door hun penis en eikel elke dag in te smeren met bijvoorbeeld een hydraterende vocht inbrengende bodylotion. Je eikel neemt het vocht op en zou gevoeliger kunnen worden. Wij raden je deze techniek, zonder overleg te hebben met je huisarts, sterk af. Sommige van deze producten bevatten ingrediënten die slecht zijn voor de bacteriën op en in je penis en kunnen zeer onaangename bijwerkingen hebben wanneer deze bijvoorbeeld in je urinebuis terechtkomen.

Ook mannen die medicijnen gebruiken kunnen te maken krijgen met het probleem van een verminderde gevoeligheid van de eikel en daardoor niet meer of moeilijk kunnen klaarkomen bij het vrijen met een condoom. Wanneer je denkt hiermee te maken te hebben kun je altijd je huisarts vragen om andere medicijnen die deze bijwerking niet, of minder, hebben, of welke er juist voor zorgen dat weer meer gevoel krijgt in je eikel tijdens het vrijen. Ga nooit zelf experimenteren, maar vraag je huisarts! We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken!

En andere oorzaak voor het niet kunnen klaarkomen met een condoom is het gebruik van veel te veel glijmiddel. Vaak wordt er wel eens gezegd dat je niet genoeg glijmiddel kunt gebruiken, maar voor mannen die moeilijk kunnen klaarkomen kan dat dus wel. Wanneer je zoveel glijmiddel gebruik dat er nog nauwelijks wrijving tussen penis en vagina of anus kan ontstaan zal je ook niet zoals normaal kunnen klaarkomen. Het klaarkomen gebeurt namelijk doordat de eikel wordt gestimuleerd door beweging en met name de wrijving. Haal de wrijving bijna volledig weg en je komt niet klaar. Wanneer je minder glijmiddel gaat gebruiken, denk dan wel om je partner. Voor deze kan dit zeer vervelend zijn. Probeer samen uit te vinden wat voor jullie de juiste hoeveelheid is.

Tot slot zijn er ook nog mannen die een psychische afkeur hebben voor condoomgebruik, waardoor zij vaak niet in staat zijn om een volledige erectie te krijgen wanneer ze een condoom moeten gebruiken. Wanneer ze wel een volledige erectie kunnen krijgen, is het klaarkomen zeker niet aan de orde. Voor deze mannen is het gebruik van een condoom een echte afknapper. Gelukkig zijn er zeer goede behandelplannen met goede resultaten die je hierbij kunnen helpen, wanneer je hier last van hebt. Je zal hiervoor dan wel naar de huisarts moeten, die je hoogstwaarschijnlijk doorverwijst naar een psycholoog. Veel mannen schamen zich hier zo erg voor dat ze dit niet willen of durven te doen. Mannen die de stap wel hebben gezet en de behandeling volledig hebben afgerond zien over het algemeen zeer goede resultaten. Schaam je dus niet en ga voor jezelf!

Uiteraard zijn er nog meer redenen, waardoor het klaarkomen bij het gebruik van een condoom moeilijk kan zijn. Het belangrijkste is dan om je niet te schamen en er met je huisarts over te praten. Er zijn enorm veel mannen die deze stap niet durven te zetten uit schaamte, echter hebben ze alleen zichzelf hier mee. Je huisarts zal je nooit veroordelen en hij of zij heeft een wettelijke geheimhoudingsplicht en mag het dus nooit zomaar aan een ander vertellen. Vind je het toch vervelend om naar je eigen huisarts te gaan, bijvoorbeeld omdat de rest van je familie daar ook heen gaat, of om een andere reden? Dan kun je ook altijd naar een onafhankelijke GGD arts! Bel of ga naar jouw lokale GGD voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Ga voor meer FAQ naar onze speciale FAQ pagina!