Blog Nieuws Gebruiksaanwijzingen FAQ Contact
Discreet en veilig bestellen

Condooms via je zorgverzekeraar?

Sinds een tijdje is het voor sommige mensen mogelijk om via hun zorgverzekering condooms te krijgen. Met name polissen voor jongeren kennen deze mogelijkheid. Het is daarom altijd raadzaam om eens bij je verzekering na te vragen of ook jij gratis condooms via je zorgverzekeraar kunt krijgen.

Wanneer dit ook voor jou mogelijk is, zullen je een aantal dingen direct opvallen. Zo kun je of direct condooms bestellen via je zorgverzekeraar (zoals via CZ), of kun je voor een bepaald bedrag (gemiddeld € 20,- per jaar) zelf condooms kopen en deze vervolgens declareren (zoals bij Unive en VGZ), bijvoorbeeld via Discreet-Condooms.nl. Voor deze dienst dien je dan wel een extra aanvullende verzekering af te sluiten. Aangezien je jaarlijks maar voor een zeer beperkt bedrag condooms kunt kopen of krijgen via je verzekeraar, zal je moeten uitrekenen of dit voor jouw situatie ook voordelig is.

Wanneer je geen zorgverzekering hebt met een dergelijke polis, dan wordt het een stuk ingewikkelder om gratis condooms via je zorgverzekeraar te krijgen. Verreweg de meeste zorgverzekeraars geven namelijk geen vergoeding. Ook mensen die, bijvoorbeeld vanwege een latexallergie, alleen veilig en zorgeloos kunnen vrijen met speciale latexvrije condooms hoeven niet op hun verzekeraar te rekenen. Wel kun je via je huisarts een zogenaamde Medische Noodzaak Verklaring laten opstellen en proberen je verzekeraar te overtuigen van het nut en de anders veel hogere medische kosten. Helaas is slechts een enkele verzekeraar hier gevoelig voor en zal je in de meeste gevallen geen gehoor krijgen.

Wil je dus je condooms kopen via je verzekeraar dan zal je goed op de hoogte moeten zijn van de voorwaarden van je polis en je aanvullende verzekering. Een e-mailtje naar je verzekeraar kan je dus geld besparen op je condoomuitgaven, maar veel zal het niet zijn. Wij van Discreet-Condooms.nl proberen op gezette tijden verzekeraars aan te sporen om, zeker voor mensen met een ernstige latexallergie, condooms (deels) te vergoeden. Wij zullen ze blijven prikkelen! U ook?

Ga voor meer FAQ naar onze speciale FAQ pagina!